ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Το πρωί της Πέμπτης 9/6, επιχειρήθηκε για δεύτερη φορά η ιδιωτικοποίηση του αναψυκτηρίου του δημοτικού άλσους «Δ. Κιντής» και του περιβάλλοντος χώρου. Με την παρουσία των κατοίκων και αυτήν τη φορά ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

Επειδή η δημοτική αρχή ισχυρίστηκε ότι το θέμα θα επανέλθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, θεωρούμε ότι αυτή την φορά οφείλει να συνεκτιμήσει το μεγάλο ρεύμα αντίθεσης στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών εγκαταστάσεων, που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους πολίτες και τις συλλογικότητες της πόλης μας.

Τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις διαμελίζονται, το μόνο που μας μένει είναι οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση τους.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, έγινε η προγραμματισμένη συνέλευση των Ηλιουπολιτών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών εγκαταστάσεων, στην οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και πάρθηκαν αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα.

Καταγγέλθηκε η στάση της δημοτικής αρχής, η οποία έχει παραδώσει το χώρο, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς και του υπαίθριου θεάτρου, στην πλήρη εγκατάλειψη και επισημάνθηκε η αποκλειστική ευθύνη που έχει για την ασφάλεια και τη συντήρηση του ευρύτερου χώρου του δημοτικού άλσους.

Η συνέλευση επιβεβαίωσε προηγούμενη απόφασή της για τη διαρκή παρουσία και την αυτοδιαχείριση του υπαίθριου χώρου του δημοτικού αναψυκτηρίου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η λειτουργία ενός υποτυπώδους κυλικείου – καφενείου. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ομάδα διαχείρισης, από μέλη της συνέλευσης, η οποία αντιμετώπισε ήδη όλα τα πρακτικά προβλήματα, που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα (λειτουργία κυλικείου, καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου κλπ.).

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί και ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο θα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, φιλοσοφικές βραδιές και συζητήσεις για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο σαν κοινωνία.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούμε όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης, τους πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της πόλης να υποστηρίξουν, συμμετέχοντας, αυτό το συλλογικό εγχείρημα, προκειμένου να γίνουν οι εγκαταλειμμένοι δημοτικοί χώροι, χώροι δημιουργίας. έκφρασης και αναψυχής για τους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Ομάδα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Δημοσίευση 13/06/2011

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια