Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο συνεχίζει με την 6η ομιλία του την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 18:00-20:00, με εισηγητή τον Χρήστο Τεντζεράκη , Πρόεδρο Αρχείου Ελληνικού Χορού και θέμα: Τα έθιμα του Δωδεκαημέρου – Ιστορία, συμβολισμοί, λειτουργίες.
Η Συμμετοχή στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι εντελώς Δωρεάν και διεξάγεται στα πλαίσια της Διά βίου Μάθησης και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Δήμου Ηλιούπολης.
Μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου υπάρχει η δυνατότητα παροχής Βεβαίωσης Παρακολούθησης κατόπιν αιτήματος.
Υπεύθυνες για τη διοργάνωση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ηλιούπολης είναι η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Δήμητρα Κορμά και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων κα Σοφία Βλάχου.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 6930127104
Η συμμετοχή του κοινού στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Μπορεί δε να πραγματοποιηθεί και με εγγραφή στη φόρμα συμμετοχής εδώ.
Δείτε το πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου εδώ
Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ
Λίγα λόγια για τον εισηγητή:
Χρήστος Τεντζεράκης
Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. – Unesco, Πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου “Αρχείο Ελληνικού Χορού”, Εκπαιδευτικός.
Τελείωσε το Δημοτικό στον Αρχάγγελο και το Γυμνάσιο στην Αριδαία Πέλλας. Φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποφοίτησε το 1984 αριστούχος. Σήμερα είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής “Οι ελληνικοί χοροί – η μετάβαση από τον αγροτικό στον αστικό περιβάλλον”. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και επιμορφωτικών κύκλων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει διατελέσει προπονητής στο κολυμβητικό τμήμα “Ηρακλής Θεσσαλονίκης” το 1982-85, στο αντίστοιχο τμήμα του “Α.Ο. Χαϊδαρίου” το 1989-93, ως υπεύθυνος Μαζικού Αθλητισμού στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης το 1983-85, ως υπεύθυνος επιλογής και προπαρασκευής ταλέντων στη Θεσσαλονίκη το 1988, στη Δυτική Αθήνα το 1990-92, ως αρχηγός κατασκηνώσεων ΤΥΠΕΤ το 1989-92. Από το 1988 διδάσκει στη μέση εκπαίδευση. Παράλληλα ασχολείται με το χορό. Διετέλεσε χορευτής Α’ ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης το 1980-89, χορευτής του Ομίλου Αριδαίας το 1976-80, δίδαξε παραδοσιακούς χορούς το 1987-2004, συνεργάστηκε με το Σωματείο της Δώρας Στράτου όπου είναι μέλος και οργάνωσε 53 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας δυναμικά στην προβολή της Ιστορίας του ελληνικού χορού. Το 1997 δημιουργεί το Σωματείο “Αρχείο Ελληνικού Χορού” σε συνεργασία με ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, διοργανώνοντας συνέδρια, σεμινάρια και αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.
Έχει διατελέσει συνεργάτης και πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης στην Ελλάδα, απ’ όπου παραιτήθηκε μετά το θάνατο του ιδρυτή του φορέα. Είναι διοργανωτής, συντονιστής, εισηγητής ή προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά διεθνή συνέδρια, σε σεμινάρια και κατ’ επανάληψη σε τηλεοπτικές εκπομπές.