ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Πραγματοποιήθηκε, στις 18/9/13, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου ΑΓΕΧΟΡΟΣ, στο ανοικτό θέατρο Ηλιούπολης. Περισσότεροι από 150 χορευτές, συμμετείχαν στα χορευτικά, μ΄εκπληκτικές παραδοσιακές στολές, ζωντανή ορχήστρα, με θεατρικά δρώμενα, αλλά και προβολές, και αφηγήσεις, μπροστά σ΄ένα κατάμεστο θέατρο.

 

Η μουσική από το κλαρίνο, το βιολί, το λαούτο, τη λύρα, το νταούλι, την γκάιντα, την τσαμπούνα και τα τραγούδια, ξεσήκωσαν τους θεατές, με τους παραδοσιακούς ρυθμούς, απ΄όλη την Ελλάδα.

img_8323_fullΤο θέμα της εκδήλωσης, ήταν Η ΞΕΝΙΤΙΑ. Ο πόνος της μετανάστευσης, του διωγμού, του ξεριζωμού, της προσφυγιάς, της ξενιτιάς, έγινε μουσική τραγούδι και χορός, περνώντας από γενιά σε γενιά, μέχρι τις μέρες μας. Σήμερα, βιώνουμε μιά άλλη μορφή ξενιτιάς, αλλά τώρα υπάρχει το skype.

 

 

ΑΓΕΧΟΡΟΣ
Πολιτιστικός Σύλλογος
Νεράιδας 4 – Ηλιούπολη
210 9756220 & 6944275631
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δημοσίευση 23/09/2103

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.