Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «ΡΟΗ» του Γιάννη Τζούμαρη που θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης (Λεωφόρο Ειρήνης 14-16 και Αλκιβιάδου στην πλατεία Φλέμινγκ) από την Τρίτη 17 έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. και από τις 17:30 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:30 μ.μ.

Λίγα λόγια

“Ο Γιάννης Τζούμαρης ζει τα τελευταία 33 χρόνια στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης.
Είναι συνταξιούχος και σε όλο τον εργασιακό του βίο ασχολήθηκε με την Πληροφορική.

Από μικρός, ως αυτοδίδακτος ζωγράφος, με όποια υλικά ήταν τότε διαθέσιμα, ζωγράφιζε σε χαρτί με μολύβια.

Ήταν ωστόσο φανερό ότι δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί αν δεν έπαιρνε μαθήματα Ζωγραφικής με τη χρήση διαφόρων υλικών και τεχνικών.

Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την Φωτογραφία με συμμετοχές σε Εκθέσεις και άλλες δράσεις, το 2018 ήρθε άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στα Εργαστήρια Εικαστικών του Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ τότε) με την εξαιρετική δασκάλα Γιούλη Γκικοπούλου και στη συνέχεια με άλλους δασκάλους.

Η συμμετοχή στις ετήσιες Εκθέσεις των Εργαστηρίων υπήρξε δυνατή εμπειρία και ταυτόχρονα τόνωσε τον Πολιτισμό της πόλης.

Την περίοδο 2019-2023 υπήρξε μέλος του ΔΣ του νομικού προσώπου Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης.

Ζωγραφίζει θέματα εμπνευσμένα από προσωπικές επιθυμίες που κυρίως έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο, τα πλάσματα και το περιβάλλον όπου ζούμε, με μολύβια, κάρβουνο, ξηροπαστέλ, ακρυλικά χρώματα και χρώματα λαδιού σε καμβά, σε χαρτί, χαρτόνι ή σε ξύλο και με κολλάζ. Βρίσκεται ακόμα σε φάση εξέλιξης, δοκιμών και δημιουργικών προκλήσεων συνεχίζοντας την διαδρομή του στη ροή του χρόνου.

Ο Γιάννης Τζουμάρης δηλώνει: "Η ζωγραφική είναι τρόπος έκφρασης, συντελεί στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας, στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, στον μηχανισμό μας που ενεργοποιείται για να βρούμε νέες ιδέες, να δούμε λύσεις, ως να φτάσουμε και σε μία βαθιά ανάγνωση του εσωτερικού μας κόσμου".

Σήμερα, έχει συμμετάσχει σε έξι ομαδικές εκθέσεις Ζωγραφικής, και μερικές μικρότερες ατομικές, έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων και ζει έχοντας πάντα δίπλα του χαρτί και μολύβια, μαρκαδόρους και μελάνι, πινέλα και καμβάδες, διατηρώντας σχέσεις με ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, με έντονο ενδιαφέρον και ενασχόληση με τα πολιτιστικά δρώμενα.

Η Έκθεση «ΡΟΗ» αποτελεί την πρώτη μεγάλη ατομική έκθεση, μία αναδρομή στα έργα της περιόδου 2018 - 2024 και έναν οδηγό για το μέλλον, έναν κρίκο σύνδεσης με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και με τους ανθρώπους της”.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο: 2109969629

Έκθεση Ζωγραφικής «ΡΟΗ» του Γιάννη Τζούμαρη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.