ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Άλλος ένας αντιλαϊκός στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής Ψυρρόπουλου πιάστηκε!
173 παιδιά από αυτά που έκαναν αίτηση μένουν ΕΚΤΟΣ βρεφονηπιακών σταθμών .

Ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος αν υπολογίσουμε και τους γονείς με voucher που δεν ήταν γρήγοροι στα "κλικ" του υπολογιστή και δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν θέση στους δημοτικούς σταθμούς της πόλης μας.

Η Δημοτική Αρχή είχε φέτος όλες τις προϋποθέσεις να εξασφαλίσει την πρόσβαση σε όλα τα παιδιά που έκαναν αίτηση, με δεδομένο ότι ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Λ. Ειρήνης ήταν ήδη έτοιμος. Δεν έπραξε όμως απολύτως τίποτα για να εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό για την πλήρη λειτουργία του! Αρκέστηκε σε εσωτερικές μεταφορές εργαζομένων για να μεταφέρει απλά δύο τμήματα, ενώ και αυτός ο σταθμός παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έχει ακόμα άδεια λειτουργίας και οι γονείς είναι στο "περίμενε" για το πότε θα ανοίξει.

Είναι απαράδεκτό σήμερα το 2024, εκατοντάδες παιδιά να στερούνται το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή. Εκατοντάδες οικογένειες στην πόλη μας να αγωνιούν για μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς, να μην ξέρουν πότε θα ξεκινήσει αφού και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν επίσημα σήμερα! Εκατοντάδες γονείς να βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτηση τι θα κάνουν με τα παιδιά, πώς θα επιστρέψουν στις δουλειές τους. Εκατοντάδες παιδάκια οδηγούνται στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που είναι υπερδιπλάσιοι των δημοτικών στην πόλη μας, με τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι απέναντι στην εχθρική για το λαό κυβέρνηση, έχουμε και μια εχθρική Δημοτική Αρχή. Μια Δημοτική Αρχή που έχει δει το Δήμο ως επιχείρηση Α.Ε. που απλά θα εισπράττει και για τις ανάγκες των Ηλιουπολιτών θα απαντά «δεν έχουμε, δεν μπορούμε».

Απαιτούμε η Δημοτική Αρχή:

  • να προχωρήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για να στελεχωθεί πλήρως με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ο παιδικός σταθμός στη Λ. Ειρήνης και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
  • Άμεσα να προχωρήσει η αλλαγή αδειοδότησης σε τμήματα του Α' παιδικού σταθμού που παραμένουν κλειστά ώστε να μπορούν να δεχθούν βρέφη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης στέκεται δίπλα στους γονείς και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για μια προσχολική αγωγή στο ύψος των αναγκών και της εποχής μας. Χωρίς αστερίσκους.

Αλέξανδρος Μπουγάς, δημοτικός σύμβουλος
και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.