ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η κατάσταση για την ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο δημαρχιακό μέγαρο από τις αρχές Ιούνιου είναι ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Μέσα στο καλοκαίρι, επιτράπηκε στην εταιρεία που ανέλαβε την αντικατάσταση των κλιματιστικών να τα αφαιρέσει χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περάτωσης των εργασιών.

Οι συνθήκες εργασίας (συνθήκες θερμοκηπίου ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ) είναι AΝΥΠΟΦΟΡΕΣ απο τη ζέστη, με αποτέλεσμα την θερμική εξάντληση και κατάρρευση εργαζομένων (λιποθυμίες).

Μέχρι σήμερα, η διοίκηση δεν έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, όπως:

Α. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Β. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ

Γ. ΑΜΕΣΗ τοποθέτηση νέων κλιματιστικών.

Με βάση τα παραπάνω το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

Την προκήρυξη ΑΠΟΧΗΣ από την εργασία ΟΛΩΝ των εργαζομένων από τους χώρους του δημαρχείου, όταν οι συνθήκες επιφέρουν θερμική εξάντληση και κατάρρευση, για όσες μέρες η θερμοκρασία και η υγρασία είναι αυξημένη ΚΑΙ την μετάβαση τους σε χώρους (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, κλειστό θέατρο) όπου κλιματίζονται.

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.