ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), καλεί τους εργαζόμενους σε στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 & συγκέντρωση στις 12.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ηλιούπολης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 2024

  • ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ / ΚΕΠ / ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ / ΑΘΛ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ / ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ / ΜΟΥΣΕΙΟ / ΚΟΙΝ. ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ / ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ / ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 12.00 – 15.00
  • ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ / ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ / ΠΡΑΣΙΝΟ / ΤΕΧΝ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ / ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ / ΚΑΠΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: 10.00 – 13.00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 12.00 μ.μ.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε τη σκληρή πραγματικότητα στους χώρους εργασίας.

6 μήνες τώρα, από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής Αρχής και τα προβλήματα στους χώρους εργασίας γιγαντώνουν.

Στην Καθαριότητα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να «στενάζουν» από την παλαιότητα του στόλου και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Καθημερινά, ΔΕΝ γνωρίζουν τι ώρα θα βγουν για δουλειά, ΑΝ θα υπάρχει αυτοκίνητο να αδειάσουν, ΑΝ θα έρθουν για δουλειά πρωί, μεσημέρι ή βράδυ, πόσες ώρες θα δουλέψουν, με αποτέλεσμα η οικογενειακή και προσωπική τους ζωή να τινάζεται στον αέρα. Η επικινδυνότητα έχει χτυπήσει κόκκινο!!!

Παρόμοια κατάσταση στο Πράσινο και στο Τεχνικό Συνεργείο, όπου οι λιγοστοί μόνιμοι εργαζόμενοι προσπαθούν να μαζέψουν την πόλη, μαζί με τους εργαζόμενους που παραμένουν στη δουλειά με δικαστικές αποφάσεις .

ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την υγεία ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο δημαρχείο είναι η κατάσταση, με ευθύνη της δημοτικής Αρχής, όπου μέσα στο καλοκαίρι «ξηλώθηκαν» όλα τα κλιματιστικά για να τα αλλάξουν (άγνωστο πότε!), με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη περιστατικό εργαζόμενης που πήγε στο νοσοκομείο λόγω ζέστης. Τόσο λαμβάνουν υπόψη τους την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή τοποθέτησαν κλιματιστικά ΜΟΝΟ στο θέατρο του δημαρχείου, ώστε να διευκολυνθούν όσοι κάνουν εκδηλώσεις στο χώρο. ΕΚΕΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ! Τα ίδια ζητήματα με την ψύξη και την θέρμανση υπάρχουν και σε μια σειρά άλλους χώρους, όπως Παιδικοί Σταθμοί, στο Γκαράζ κλπ. Και βέβαια οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό είναι το διαχρονικό πρόβλημα των Υπηρεσιών.

Στους Παιδικούς Σταθμούς - εκτός από τα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής και ασφάλειας εργαζομένων και παιδιών – δημιουργείται διαρκώς εντατικοποίηση στη δουλειά και καταπόνηση των εργαζομένων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλειά τους, λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου βοηθητικού προσωπικού, όπως βοηθοί μάγειρες, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες κ.λπ.

Απλήρωτα τα νυχτερινά, οι Κυριακές και τα εξαιρέσιμα των εργαζόμενων στο ΤΑΒΙΘΑ, όπου νυχθημερόν εργάζονται για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ που ζουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι με ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ή με ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, που εργάζονται εδώ και 4 χρόνια, σε ΟΛΕΣ τις Υπηρεσίες. Εργαζόμενοι που καθημερινά παλεύουν πλάι μας, για να καθαρίζουν την πόλη, να συντηρήσουν το πράσινο, να έχουν καθαρά τα σχολεία - πολλές φορές δουλεύοντας και παραπάνω χωρίς να πληρώνονται - να εξυπηρετούν τους δημότες στις διοικητικές υπηρεσίες κ.λπ.

ΟΛΑ τα παραπάνω, είναι ενδεικτικά κάποιες από τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην  καθημερινότητα τους και αντί η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του δήμου να σκύψει  πάνω από τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει, προτεραιότητα της είναι να ΦΙΜΩΣΕΙ τους εργαζόμενους και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ τους, χαρακτηρίζοντας την ύπαρξη του ως «ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ» - όπως ειπώθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο - ζητώντας μάλιστα και το κλειδί των γραφείων του Σωματείου. Δεν θα μας κάνει εντύπωση πάντως, εάν ζητήσει και τη σφραγίδα του Σωματείου !!

ΞΕΡΟΥΜΕ πολύ καλά, ότι κανένα αφεντικό δεν θέλει στο χώρο εργασίας ένα ΣΩΜΑΤΕΙΟ που θα ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, που δεν θα τα ΔΙΠΛΩΝΕΙ, που θα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ στους εργαζομένους τα σχέδια και τις επιλογές του, που θα ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ και θα ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ την αντίδραση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Γι’  αυτό και η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ γύρω από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ και η περιφρούρηση του, θα πρέπει να γίνει υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Δεν θα σταματήσουμε να ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ τα προβλήματα και να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ στους εργαζόμενους και στους δημότες, ότι προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής είναι η παραπέρα είσοδος των ΙΔΙΩΤΩΝ στις υπηρεσίες. Λεφτά δεν υπάρχουν για την μισθοδοσία των εργαζόμενων, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

ΗΔΗ η Διοίκηση του δήμου έδωσε σε ΕΡΓΟΛΑΒΟ και την περισυλλογή των ΟΓΚΩΔΩΝ έναντι 37.200 €. ΕΚΕΙ προφανώς λεφτά υπάρχουν!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να δίνει τις εργολαβίες στο Πράσινο, ύψους περίπου 100.000 € για την κοπή των ψηλών δέντρων και των οικοπέδων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ των ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, γιατί ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ περισσότερο στον ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΟ λαό και δουλειά δεν γίνεται!

ΔΙΕΚΔΙΚOYME

1. ΑΥΞΗΣΗ των ΚΑΠ και επιστροφή των παρακρατηθέντων.
2. ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.
    ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
3. ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την θερμική καταπόνηση στους χώρους εργασίας.
4. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού σε ΟΛΕΣ τις Υπηρεσίες.
5. ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα δικαστήρια, ώστε να παραμείνουν στη δουλειά.
6. ΠΛΗΡΩΜΗ των ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ των εργαζομένων στο ΤΑΒΙΘΑ.
7. ΑΜΕΣΗ υλοποίηση της ΑΠΟΦΑΣΗΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, όπου αναγνώρισε την  ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ σε χρήμα των ΜΑΠ παρελθόντων ετών (2019, 2020, 2021), όπως προβλέπεται νομοθετικά ΠΛΕΟΝ.
8. ΑΜΕΣΗ χορήγηση των ΜΑΠ και των ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ του 2024.

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.