ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

1η ΜΑΗ, μέρα ΟΡΟΣΗΜΟ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τους ΑΓΩΝΕΣ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης να ανακοινώσει στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ότι μας πετάει έξω από τα γραφεία μας στο αμαξοστάσιο.

Η δημοτική αρχή με ένα κατάπτυστο email, μας ανακοινώνει ότι θέλει να πετάξει τη διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, από το αμαξοστάσιο του δήμου. Έναν εργασιακό χώρο επικίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων, ειδικότερα τώρα που δεν έχει άδεια πυρασφάλειας. Η δικαιολογία είναι ότι θα αξιοποιήσει τα γραφεία του σωματείου για την στέγαση του ιατρού εργασίας, ενώ υπάρχει ιατρείο εδώ και ΧΡΟΝΙΑ στο αμαξοστάσιο.

Είναι προφανές ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ. Τους EΝΟΧΛΕΙ η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται μετά από τις τελευταίες καταγγελίες μας, για τα υπέρογκα ποσά (πάνω από 400.000€), με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους και ειδικούς συμβούλους – την ώρα που διατυμπανίζει ότι δεν έχει λεφτά και θέλει να διώξει 140 εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις. Καθώς επίσης και για τις καταγγελίες μας, για το κλείσιμο του συνεργείου επισκευής οχημάτων στο αμαξοστάσιο, λόγω έλλειψης πυρασφάλειας, αλλά και την ΠΑΡΑΝΟΜΗ χρήση οχημάτων και μηχανημάτων έργου από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης.

Αυτό το ΣΩΜΑΤΕΙΟ δεν το έβαλε στο χέρι καμιά δημοτική αρχή, πάντα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ και θα ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ και θα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τα κακώς κείμενα οποιασδήποτε δημοτικής αρχής όπως και της σημερινής.

Εάν υπήρχε αληθινό ζήτημα στέγασης του γιατρού εργασίας θα ήμασταν οι πρώτοι που θα διαθέταμε το χώρο του γραφείου του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Όμως η διοίκηση του δήμου έχει δώσει γραφεία σε εντεταλμένους συμβούλους και σε άτυπες επιτροπές.

Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι ο μόνος που δεν χωράει στο ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ είναι το ΣΩΜΑΤΕΙΟ, γιατί είμαστε το καρφί στο μάτι κάθε διοίκησης.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ να πάρει πίσω την απόφαση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ και τους ΦΟΡΕΙΣ της πόλης να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις πρακτικές της δημοτικής αρχής.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και να μην επιτρέψουν, τη νέα προσπάθεια της δημοτικής αρχής να βάλει εμπόδια στην επαφή του με τους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.