ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, αφού καλωσόρισε τον κόσμο, μίλησε για τον υπερκομματικό χαρακτήρα της Παράταξης και τις πρώτες ημέρες της διοίκησης, ενώ υπερτόνισε ότι η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί είναι η μόνη παράταξη με Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η παράταξη θα έχει τη δική της πορεία και δεν θα σταματήσει ποτέ να έχει άρρηκτη σχέση με την κοινωνία της Ηλιούπολης σε επικοινωνία με τους δημότες και κατοίκους της πόλης. Ο Δήμαρχος της πόλης αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα των πρώτων ημερών της σημερινής διοίκησης σε όλους τους τομείς, εξάροντας το έργο των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων συμβούλων και την συνεργασία που έχει οδηγήσει την πόλη σε μία πιο εύρυθμη λειτουργία τις πρώτες 60 ημέρες της διοίκησης.

Ο Δήμαρχος έκανε ανοιχτό κάλεσμα στην Κοινωνία της Ηλιούπολης για Ένωση των Δυνάμεων της πόλης μακριά από συμφέροντα και κομματικές ταυτίσεις, προκειμένου να επανέλθει η Ηλιούπολη στους δέκα καλύτερους Δήμους της χώρας με την επανεκκίνηση των έργων της πόλης. Στο βήμα μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης για την σημασία του απολογισμού που έκανε ο Δήμαρχος της πόλης από τις πρώτες ημέρες διοίκησης και του ευχήθηκε να έχει πάντα ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία. Το ισχυρό «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ότι πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπο του νυν δημάρχου και είναι δεδομένη η συνεργασία, η ανταλλαγή σημαντικών πρακτικών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, η αναβάθμιση των υποδομών, ενώ δήλωσε παρών σε στήριξη και βοήθεια προκειμένου οι όμοροι δήμοι να φέρουν μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή. Επίσης, αναφέρθηκε στον λόγο του Δημάρχου και τον πρώτο απολογισμό του και επισήμανε ότι στον λόγο του δεν υπήρχε ούτε ένα «εγώ», ενώ θεώρησε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρθηκε στην ομάδα των Συνεργατών του. Τον λόγο έλαβε και ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Στέλιος Μαμαλάκης, ο οποίος αφού ευχήθηκε στο Δήμαρχο κ. Στάθη Ψυρρόπουλο μία δημιουργική θητεία γεμάτη έργα, αναφέρθηκε στην σημαντική συνεργασία που θα υπάρχει στο μέλλον από τους 3 γειτονικούς δήμους.

Το «παρών» στην κοπή της πίτας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» έδωσαν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νότιου Τομέα κ. Παύλος Χρηστίδης, η Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Νοτίου Τομέα κα Κατερίνα Βαλαβάνη, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Στέλιος Μαμαλάκης, ο Συνεργάτης του Υφυπουργού Διακυβέρνησης κ. Κων/νου Κυρανάκη κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Ηλιούπολης κα Γεωργία Συνοδινού, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικής Αγωγής ΑΜΈΑ «Παναγία Ευαγγελίστρια» κ. Δημήτριος Στεφανίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης κα Άννα Ντάσιου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Λογοτεχνών Ηλιούπολης κ. Στέλιος Μαρούλης, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ηλιούπολης κ. Σωτήρης Ρωμανάς, ο Πρόεδρος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος κ. Λεόντιος Πετμεζάς, ο Πρόεδρος ΕΣΑΜΕΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο Πρόεδρος ΓΣΗ κ. Αποστόλης Κωστούλας, ο Αντιπρόεδρος ΓΣΗ κ. Γεώργιος Μπενάς, ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τοπογράφων Μηχανικών κ. Μιχάλης Καλογιαννάκης, η Πρόεδρος ΕΓΕ-παράρτημα Ηλιούπολης κα Χάιδω Μουχασίρη, ο Γραμματέας Συντονιστικής ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης κ. Άρης Φραγκιουδάκης, η Πρόεδρος Πνευματικής Πολιτιστικής Εστίας Ηλιούπολης κα Αλεξάνδρα Καραχάλιου, ο Πρόεδρος ΑΟΗ Χαραυγιακός κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, η Πρόεδρος Συλλόγου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Ηλιούπολης κα Ελένη Ψυρροπούλου, ο Εκπρόσωπος Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Νοτίου Τομέα κ. Κώστας Κοντονίκας, ο Πρόεδρος της ΕΟΔΠΗ κ. Σταμάτης Βογιατζόπουλος, ο Τάσος Καλαφάτης από την Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αλμπατρος κ. Κώστας Μπέκας η Πρόεδρος Παραρτήματος Ηλιούπολης Έλληνικής Έταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας κα Μαρία Τοπακιτζιάν, ο κ. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης από Συνεργασίες Πόλης, ο κ. Ανδρέας Γκούβας από Σωματείο «Ερμής».

Όλοι οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι ευχήθηκαν στους παρευρισκόμενους για τη νέα χρονιά όταν παρέλαβαν το κομμάτι της πίτας τους και ευχήθηκαν μία δημιουργική χρονιά γεμάτη έργα.

Ακολούθησε βράβευση του παλαιού στελέχους της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» κ. Γιώργου Σπυριδάκη για τη μακροχρόνια προσφορά του.

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο του Δημάρχου εδώ.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.