Κατά την εκδήλωση για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Η πόλη που θέλω" Γαβριήλ Αραμπατζής στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η αυτοθυσία της Ηρώς πρέπει να είναι οδηγός και ιερή παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.
Έκανε αναφορά και στους 2 μικρότερους ηλικιακά αγωνιστές πατριώτες που εκτελέστηκαν την ίδια μέρα 5/9/44 με την Ηρώ τον 14χρονο Ανδρέα Λυκουρίνο και τον δωδεκάχρονο Σουλδίνο.
Επίσης στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της μητέρας της Ελένης Κωνσταντοπούλου, ώστε το Ελληνικό Κράτος να αναγνωρίσει την Ηρώ ως Ηρωίδα και αγωνίστρια του 1940. Η μητέρα της Ηρώς, μετά την δεκαετία του 80 έζησε στην πόλη μας (Ηλιούπολη) και ήταν ζωγράφος.
Το 1975 εκδίδει το βιβλίο «Ηρώ Κωνσταντοπούλου-Δρόμος προς την θυσία». Με έσοδα και δικαιώματα από τις πολώσεις υπέρ του Πολεμικού Ναυτικού για την μνήμη της κόρης της.
Στις 29 Δεκεμβρίου του 1977, η Ηρώ, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Αρετής και Αυτοθυσίας, σε αναγνώριση της συμβολής της, στον απελευθερωτικό αγώνα. Αρωγός στην προσπάθεια της μητέρας της Ηρώς ο Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος (ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός παιδείας).
Παραγγελία της μητέρας της στον γλύπτη Νικόλα, δύο αγάλματα της Ηρώς Κωνσταντοπούλου που το ένα τοποθετείται στην Ηλιούπολη στη οδό που φέρει το όνομα της και το άλλο στην Τερψιθέα του Πειραιά.
Το 1981 η ιστορία της Ηρώς έγινε θέμα κινηματογραφικής ταινίας, με τίτλο: «17 σφαίρες για έναν άγγελο», το σενάριο υπογράφεται από τον Νίκο Φώσκολο, που είχε αναλάβει και την σκηνοθεσία, με την συνεργασία του Τάκη Βουγιουκλάκη. Συγκλονιστική, είναι η ερμηνεία της Ελένης Βιτάλη στη ταινία, στο τραγούδι «Μάνα γλυκειά μην πικραθείς» (στίχοι της μητέρας της Ελένης Κωνσταντοπούλου).
Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Η Πόλη που θέλω" Γαβριήλ Αραμπατζής μεταξύ άλλων πρότεινε, ο Δήμος Ηλιούπολης να μεριμνήσει ώστε:
- να δημιουργηθεί μία αίθουσα στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας αφιερωμένη στην ηρωίδα Ηρώ Κωνσταντοπούλου. Η μητέρα της, έχει δωρίσει στον Δήμο Ηλιούπολης το πιάνο της Ηρώς και το πορτραίτο της.
- να τοποθετηθεί μία επιγραφική πλάκα στο διώροφο αρχοντικό της οδού Βεΐκου που να θυμίζει ότι σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε και έζησε μία μεγάλη αγωνίστρια της αντίστασης.
- να προβάλλεται δωρεάν κάθε 5 Σεπτέμβρη στο θερινό κινηματογράφο της πόλης μας η ταινία με τίτλο "17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου".
Κλείνοντας την ομιλία ζήτησε για μία ακόμη φορά από την διοίκηση του Δήμου να μεριμνήσει ώστε να απομακρυνθεί η γωνία ανακύκλωσης δίπλα από το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το άγαλμα της Ηρώς.
Δημοτική Παράταξη
"Η Πόλη που θέλω"