ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Μαρτίου η εκδήλωση «Hero 2030» στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης. Η δράση, που συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηλιούπολης και την Cycling Greece, ήταν αφιερωμένη στην ποδηλασία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την οδική ασφάλεια.

Οι μικροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία μέσα από ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αναδεικνύοντας το ποδήλατο ως μέσο άθλησης, ψυχαγωγίας και εναλλακτικής μετακίνησης. Η ειδικά διαμορφωμένη ποδηλατική πίστα δεξιοτεχνίας «HERO 2030 Skills Track», σχεδιασμένη για παιδιά 6 ετών και άνω, ήταν αφιερωμένη στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Τα παιδιά πέρασαν μέσα από 17 θεματικά εμπόδια, όπως «Ο Σαλίγκαρος της Υγείας», «Η Πόρτα της Καινοτομίας» και «Το Ζικ Ζακ της Συνεργασίας», συνδυάζοντας τη σωματική άσκηση με τη γνώση και την ευαισθητοποίηση για έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Στο τέλος της διαδρομής, όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, ως επιβράβευση για την προσπάθεια και τον ενθουσιασμό τους.

Παράλληλα, μέσα από τη δράση της ζωγραφικής, τα παιδιά αποτύπωσαν με δημιουργικό τρόπο τα μηνύματα της εκδήλωσης. Χρησιμοποιώντας κιμωλίες, διακόσμησαν την άσφαλτο με το μήνυμα “I Love 30”. Επιπλέον, δημιούργησαν ζωγραφιές που θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση κολάζ την ημέρα του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα «ΔΕΗ TOUR OF HELLAS 2025» στις 6 Απριλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οδική ασφάλεια, με τη διανομή ενός 24σέλιδου ενημερωτικού φυλλαδίου, που περιείχε χρήσιμες πληροφορίες για την ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο. Επιπλέον, τα μικρότερα παιδιά, ηλικίας 2 έως 6 ετών, συμμετείχαν στο «Επιδαπέδιο Ποδηλατικό Φιδάκι», ένα διαδραστικό παιχνίδι όπου, μέσα από μια ποδηλατική διαδρομή με σήματα του Κ.Ο.Κ., έμαθαν βασικούς κανόνες κυκλοφορίας με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και τους συντελεστές αυτής της υπέροχης δράσης, δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση ανέδειξε τη σημασία του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας και την ανάγκη να καλλιεργήσουμε από νωρίς τη συνείδηση της βιώσιμης κινητικότητας. Παράλληλα, αποτελεί το προοίμιο για μια ακόμα σπουδαία διοργάνωση: το «ΔΕΗ TOUR OF HELLAS 2025», που θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου 2025. Για πρώτη φορά, η Ηλιούπολη θα συμμετάσχει σε αυτή τη μεγάλη ποδηλατική γιορτή, και σας προσκαλούμε όλους να χειροκροτήσουμε τους κορυφαίους αθλητές της παγκόσμιας ποδηλασίας!»

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιάννης Γρηγορέας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση Hero 2030 και να συγχαρώ τους συντελεστές για την εξαιρετική τους δουλειά. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Cycleen Hellas, τους συνεργάτες μου, τον Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές που ήταν δίπλα μας και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της δράσης. Η σημερινή εκδήλωση υπενθύμισε τη σημασία του ποδηλάτου και της βιώσιμης κινητικότητας στην καθημερινότητά μας. Είναι ουσιαστικό να καλλιεργούμε από μικρή ηλικία την αγάπη για τον αθλητισμό και τη συνείδηση της οικολογικής μετακίνησης, και δράσεις όπως η σημερινή αποτελούν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την Κυριακή 6 Απριλίου 2025, στην Πλατεία Φλέμινγκ, η Ηλιούπολη θα φιλοξενήσει νέες δράσεις, καθώς θα περάσουν οι αθλητές του ΔΕΗ TOUR OF HELLAS. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ποδηλασία και τον αθλητισμό, ενισχύοντας το μήνυμα της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας. Σας περιμένουμε όλους να συμμετάσχετε και να στηρίξετε αυτήν την υπέροχη αθλητική γιορτή».

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.