ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον προπονητή του Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη, που είχε προφυλακιστεί τον Μάρτιο του 2023 με τη κατηγορία για βιασμούς ανήλικων αθλητριών του. Καταδικάστηκε συνολικά σε 50 χρόνια κάθειρξη και οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή.

Ο 45χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής του συγκεκριμένου αθλητικού συλλόγου, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, τόσο εντός του γυμναστηρίου, όσο και εντός της οικίας του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος τού προπονητή, οι πράξεις του σε βάρος ανήλικων κοριτσιών είχαν ξεκινήσει το 2009 και σε ό,τι αφορά τις πέντε καταγγέλλουσες διήρκεσαν έως το 2020. Ο 45χρονος ήταν αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

«Αισθάνθηκα τρομερή δικαίωση, τρομερή συγκίνηση και αισθάνθηκα ότι πλέον δεν είμαι το θύμα. Δηλαδή σαν να ξεκίνησε η ζωή μου σήμερα. Δεν είμαι πια ένα θύμα. Καινούρια αρχή και μεγάλη δύναμη που είχα κρυμμένη τόσα χρόνια μέσα μου και συνειδητοποίησα ότι υπάρχει».
Είναι τα πρώτα λόγια της μίας από τις πέντε καταγγέλλουσες για τη σοκαριστική δράση του προπονητή, λίγη ώρα μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας.

Δικαστές και ένορκοι τον καταδίκασαν σε 96 χρόνια για τέσσερις βιασμούς, τέσσερις ασελγείς πράξεις, μια απόπειρα ασέλγειας και διακίνηση και κατοχή πορνογραφικού υλικού. Η τελική του ποινή μετά τη συγχώνευση έφτασε τα 50 χρόνια κάθειρξη.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.