ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Μετά από ισχυρή παρέμβαση του Δημάρχου Ηλιούπολης Στάθη Ψυρρόπουλου, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 ματαιώθηκε προγραμματισμένος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτου του Δημοσίου επί των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου 61 & Φαρμακίδου 2 (πλ. 25ης Μαρτίου) στην Ηλιούπολη.

Μέσα σε 48 ώρες από την στιγμή που η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για τον επικείμενο πλειστηριασμό του ακινήτου του Ελληνικού Δημοσίου που ανήκει χωροταξικά στο Δήμο Ηλιούπολης και στοιχειοθετεί έννομο συμφέρον, ακολούθησαν με εντολή του Δημάρχου Ηλιούπολης Στάθη Ψυρρόπουλου μία σειρά από νομικές ενέργειες που εμπόδισαν τη διεξαγωγή του πλειστηριασμού μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που υπήρχε στη διάθεση του δήμου Ηλιούπολης.

Ενημερώθηκε άμεσα η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών που επιβεβαίωσε έγγραφο του Δήμου Ηλιούπολης για την εκκρεμοδικία που υπήρχε γύρω από το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου και το έννομο συμφέρον του Δήμου Ηλιούπολης. Κατόπιν, ενημερώθηκε εγγράφως η αρμόδια για την διεξαγωγή του πλειστηριασμού Συμβολαιογράφος.

Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στην Κτηματική υπηρεσία από το Δήμο Ηλιούπολης, το ακίνητο που παραλίγο να πέσει στα χέρια ιδιωτών είναι καταγεγραμμένο ως δημόσιο κτήμα με ΑΒΚ 2194, σύμφωνα με το 26/06/87 πρωτόκολλο κατάληψης δημόσιου κτήματος, επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι ιδιώτες γνώριζαν και όφειλαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης δηλώνει: "Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου έχω δηλώσει σθεναρά ότι θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις τον δημόσιο χαρακτήρα των ακινήτων του Δήμου Ηλιούπολης και δεν θα περάσει σε κανέναν ιδιώτη παράνομα ακίνητο του Ελληνικού δημοσίου. Ήταν ένα δύσκολο 48ωρο που απέδειξε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης μπορεί να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς, εξακριβώθηκαν σημαντικές μέχρι και σήμερα παραλείψεις για το συγκεκριμένο ακίνητο γεγονός που με θλίβει ιδιαιτέρως, όταν πρόκειται για ακίνητο που ανήκει χωροταξικά στην πόλη μας. Κάθε ματαίωση ενός πλειστηριασμού δημοσίου ακινήτου, είναι ένα βήμα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της πόλης μας".

Δείτε τα έγγραφα εδώ:

Έγγραφο1          Έγγραφο2          Έγγραφο3          Έγγραφο4

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.